Oldal kiválasztása

Szolgáltatásaink

Automatizált könyveledás

Ezen az oldalon elolvashatod részletesebben azt, hogy milyen szolgáltatásokkal tudjuk segíteni azt, hogy a lehető legtöbbet kihozd a könyvedből.

Ha a célod az, hogy egy olyan könyvet adj ki a kezedből, amit az olvasóid imádni fognak, tovább ajánlanak és ebből Te bőségesen meg tudj élni, úgy, ahogy tervezted.

Nincs azzal semmi baj, hogy pénzt akarsz keresni, hiszen ha adsz valami értékeset, akkor kapj is cserébe egy pénzesőt.

Nincs más dolgod, mint megrendelni valamelyik csomagunkat és felvesszük veled a kapcsolatot.

Miért írtad/írod meg a könyved?

Alapvetően egy dologra vezethető vissza az, hogy megírtad a könyvedet, ez pedig a segítség. Segíteni akarsz más embereknek azzal, hogy megoldást nyújtasz egy olyan problémára, amiben Te már szakértő vagy és/vagy nagy tapasztalattal rendelkezel.

Miben tudunk segíteni? Mire van szükséged a könyved kiadásához és eladásához?

Ahhoz, hogy egy kéziratból valóban egy olyan könyv készüljön el, amit az olvasók nagy mennyiségben megvesznek, ahhoz sok folyamaton kell végigmennie. Ezen az oldalon ezekbe a folyamatokba látsz bele egy kicsit jobban.

Mondhatod, hogy ez túl bonyolult és túl sok, de ha igazán egy valódi sikersztorit akarsz a könyvedből, akkor nincs más út.

Az értékesítésednek stratégiának kell lennie. Szabályokat kell alkalmazni, amivel felépítesz egy rendszert, és ebből lesz az eredmény. Ha bármelyiket kihagyod, a siker nem fog eljönni. Lehet, hogy sokat dolgozol vele, és a végén nem jön az eredmény. 

Azt javasoljuk neked, hogy ne legyél megalkuvó. A legjobbat akarod adni az olvasóidnak, használd a legjobb eszközöket. Ne akarj a legolcsóbb lenni, mert az sosem vezet jó eredményre. Be fogod vonzani a rossz vevőket, a problémás, panaszos embereket. Nincs erre szükséged.

Ha minket választasz, akkor a könyvedből pénz lesz. Hogy mennyi? Több, mint gondolnád… 🙂 

Ismerd meg, hogy milyen alkotóelemei vannak annak a rendszernek, amit nálad fogunk használni annak érdekében, hogy a maximális eredményt érjük el.

Korrektúra, nyelvi lektorálás

Ez az egyik lelke annak, hogy az olvasóid elégedettek legyenek veled és a könyvvel. Szüntessük meg együtt azt a rosszul kialakult képet, hogy a magánkiadásban kiadott könyvek tele vannak nyelvtani és helyesírási hibákkal.

Részletek és ár

Miért fontos a korrektúra, a nyelvi lektorálás? 

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy néhány embernek mennyire fontos az, hogy amit olvas az hibátlan legyen. Erről fognak téged megítélni. 

A korrektúra azt jelenti, hogy a kéziratot kijavítják nyelvhelyességi és helyesírási szempontok alapján. 

Amikor megírod a könyv szövegét, akkor nagyon sokszor át fogod olvasni, ki fogod javítani, stb. Óhatatlanul is elő fog fordulni az, hogy nem veszel észre olyan hibákat, amiket egy lektor vagy korrektor észrevesz, és kijavít. Ez az ő szakmája.

A korrektor és lektor áraink attól függően változhatnak, hogy milyen bonyolult a szövegkörnyezet, és mennyire hosszú az adott könyv.

Abban viszont biztosíthatlak, hogy a piacon elérhető szolgáltatók között nagyon versenyképes áron, magas minőségben fogjuk neked elkészíteni.

 Irányár: 150-500 Ft / oldal. 

 

A könyv grafikai munkái

Ez akkor szükséges, ha a könyv nem csak szöveget tartalmaz, hanem különböző grafikákat is, mint pl. képek, táblázatok, folyamatábrák, stb.

Részletek és ár

Előfordulhat, hogy a könyved nem csak szövegből áll. Sőt, akár az is lehet, hogy szinte csak képekből és különböző dizájn elemekből áll, mint pl. egy szakácskönyv. Ilyenkor ezeket gondosan meg kell tervezni, hogy egyrészt jól nézzen ki, másrészt pedig harmóniában legyen a mondanivalójával. Emiatt ez a munka rendkívül nagy odafigyelést igényel, hiszen ha ez félremegy, akkor az egész könyved összhatása fog leromlani annyira, hogy az olvasó nem szívesen fogja megvenni.

Ár: erre sajnos nem lehet sablon árat mondani, teljesen egyénileg határozható csak meg.

 

Cím és borító tervek megszavaztatása

Mindennek az alapja a felmérés. Mennyire vagy biztos abban, hogy az a könyvcím vagy borítóterv amit kitaláltál, megalkottunk megfogja a piacot?

Részletek és ár

Mi nem szeretünk találgatni, és “lottózni”. A siker olyan dolog, ami kiszámítható, és előre jelezhető akkor, ha lépésről lépésre azt tesszük, amit tenni kell. 

Ha van egy tervünk, akkor azt meg kell mutatni a közönségnek, aki majd eldönti, hogy neki melyik tetszik, és melyikért lenne hajlandó pénzt kiadni.

Lehet, hogy fura ilyet olvasni, de nem magadnak írtad a könyvet, hanem másoknak. És sajnos hiába tetszik mondjuk a fekete sárga színkombináció, ha a piac a kékes árnyalatú borítóra mondja azt, hogy imádja. Akkor bizony kékes lesz. Lehet szembemenni az igényekkel, csak nem érdemes, mert rengeteg olvasótól tudunk elesni, ami nagyon-nagyon sok pénzbe tud kerülni rövid- és hosszútávon egyaránt.

 

Ár: 47 500 Ft.

 

b

Vonalkód elkészítése

Tervezed, hogy valaha bekerüljön könyvesbolti vagy egyéb kereskedelmi forgalomba a könyved?

Részletek és ár

Ebben az esetben szükséged lesz arra, hogy legyen a borítón egy olyan vonalkód, amit a különböző kereskedelmi egységek fognak tudni használni a könyved belistázásához. Ennek hiányában vissza fogják dobni a könyved, és lehet, hogy sok százezer Ft-ot fogsz elbukni amiatt, mert újra kell nyomtatnod.

Ár: 10 000 Ft.

 

Nyomdai előkészítés, tördelés

Mit is jelent a tördelés? 

Oldalkialakítás, a szöveg megformálása, oldalakra rendezése, képekkel összeillesztése az oldalterv (oldalsablon) alapján.

Részletek és ár

A tördelés szintén nem egy olyan dolog, amit ki lehet hagyni, hiszen egy kéziratból kell olyan formátumot kihozni, ami olvasható és emészthető formába önti az olvasó számár a könyvedet. Biztos voltál már úgy, hogy olvastál valahol egy szakszöveget és faltól falig sorkizártan, hosszan oldalakon keresztül csak szöveg és szöveg. Mennyire volt kellemes olvasni? Milyen hamar utáltad meg és tetted le? 

Ezt akarjuk elkerülni azzal, hogy kellemesen olvashatóvá varázsoljuk a kéziratot, úgy, hogy pihentető legyen olvasni. Fontos kiegészítője ez annak, hogy “letehetetlen” legyen a könyv.

 Ár: 170 Ft / oldaltól (képek mennyiségétől függően)

 

Borító tervezés

A könyv borítója az, ami megragadja a tekintetet és ami alapján meghozzák az olvasóid az első benyomásukat.

Részletek és ár

Mennyire fontos? Szerintünk ezt nem kell külön kiemelni. Ha nem a könyvedhez illő borítót használsz, akkor tizedelheted a vásárlásokat. 

Az olvasóid kb. 2-3 másodperc alatt el fogják dönteni, hogy a borító megpillantása után tovább nézik-e a könyved, vagy sem. Ez a 2-3 másodperc döntő lehet abban a versenyben, amit a hasonló témájú könyvek hoznak létre. És ennek a versenynek a tétje nem más, csupán az, hogy a Te tudásod és szakértelmed fogják az emberek magukhoz venni, vagy pedig másét. 

Sok időt tettél abba bele, hogy a könyved tökéletes legyen, ne hagyd, hogy ez hozzá nem illő könyvborító elrontsa azt a sikert, amit elérhetnél vele.

Egy jó borító olyan ami megragadja az olvasót, és arra készteti, hogy tovább olvasson és megtudjon információkat a könyvedről. 

Ár: 95 000 Ft.

 

r

ISBN szám ügyintézés

Kell ez egyáltalán? Vagy csak egy bürokratikus butaság?

Részletek és ár

Az ISBN szám ügyintézése macerásnak és feleslegesnek tűnhet, de van egy nagyon nagy előnye. 

Ha rendelkezel ISBN számmal, akkor a könyved ÁFA tartalma csupán 5%, és ezzel két dolgot kezdhetsz. Az egyik, hogy olcsóbban adod az olvasóidnak, a másik, hogy ugyanannyiért adod, mint tervezted, de több profitod marad. A különbség 22%, ami nagyon nem mindegy.

 Amennyiben rajtunk keresztül nyomtatod ki a könyved, vállaljuk a könyved ISBN szám ügyintézését, illetve a köteles példányok eljuttatását a különböző könyvtárakba.

Ár: 10 ezer Ft + 8 db. nyomtatott könyv ára

 

Szerzői jogvédelem ügyintézés

Ha csak egyszer is elgondolkodtál azon, hogy mi lesz, ha valaki lemásolja a könyved tartalmát és felhasználja az engedélyed nélkül, akkor erre szükséged van.

Részletek és ár

A szerzői jogvédelem olyan dolog, hogy általában akkor gondolnak rá a legtöbben, amikor már késő. Amikor már lemásolták az anyagot, vagy visszaéltek vele, utólag nagyon nehéz az igazunknak érvényességet szerezni. 

Ne ess bele abba a hibába, hogy nem védeted le a könyved anyagát, ha olyan témában írsz, amit jogtalanul felhasználhat más is. Persze ezt neked kell eldöntened, hiszen Te ismered a piacot és a célközönségedet.

Az ügyintézés ára: 50 000 -100 000 Ft + a jogi díjak

 

Domain és tárhely

Ha lesz weboldalad, akkor annak ez az alapja. A domain név az, amit ha beírnak, akkor megtalálják, itt pl. a www.eladjukakonyved.hu a domain név. A tárhely pedig az, amin a weboldalad tartalma található.

Részletek és ár

Ezt nem tudod kikerülni, hiszen enélkül nem lesz online jelenléted. A domain nevedhez szükséges biztosítani egy úgynevezett SSL tanúsítványt is, ami ahhoz kell, hogy megbízható kapcsolatnak ítélje meg az internetes böngésző. Ezt úgy tudod könnyen megnézni, hogy a domain név előtt az szerepel, hogy http:// vagy pedig https:// és ha az utóbbi, akkor a kapcsolat biztonságos. 

A tárhely pedig azért nagyon fontos, mert egy megbízható és gyors helyre kell költöztetnünk a weboldalad annak érdekében, hogy az olvasóid mindig, minden körülmények között egyszerűen és gyorsan hozzá tudjanak férni. 

Ezeknek éves költségük van.

Ár: 20 000 Ft / év összesen

 

Jogtiszta fotók vásárlása

A weboldaladon képek is lesznek. Ha ezek nem olyan képek, amiket Te készítettél, akkor szükséged lesz arra, hogy beszerezzük őket.

Részletek és ár

A weboldalon vagy akár a könyvben felhasznált fotók nem mindig sajátok. Amennyiben így van, akkor szükség van arra, hogy különböző fotógyűjteményekből kiválasszuk és megvásároljuk azokat a képeket, amiket használni fogunk.

Nem érdemes abba a hibába esni, hogy esetleg egy nem tisztázott jogi háttérrel rendelkező fotó miatt komoly büntetési tételekbe szaladjunk bele. 

A jogtisztán megvásárolt fotók egyébként is általában jobb minőségűek, mint amit csak úgy a keresőből le lehet tölteni.

Megkeressük, kiválasztjuk és megvásároljuk a használni kívánt képeket.

Ár: 35 000 – 55 000 Ft

 

l

Weboldal szövegének megírása

Író vagy. Ez teljesen rendben van, hiszen azért vagy itt. A kérdés az, hogy tudsz-e olyan szöveget írni, ami elad?

Részletek és ár

Az értékesítés egy külön szakma. A marketing és a PR szintén. Nincs semmi baj azzal, ha azt érzed, hogy nem megy ezeknek a szövegeknek a megírása, hiszen nem biztos, hogy ebben vagy képzett. 

Ismerni kell az emberi elme működését vásárlási szituációban. Ismerni kell az eladás sorrendjét. Tudni kell használni azokat a természeti törvényeket, amiket ha kihagynak, akkor ott nagyon leesik az értékesítés statisztikája. Ismerni kell azt a sorrendet, amit általában az értékesítők 85-90%-a elront. És ez nem az ő hibájuk, hiszen még mindig az 1930-as “Hogyan adjunk el biztosítást?” és az 1950-es “Hogyan adjunk el autót?” technikát oktatják nagyon sokan. 

2019-ben ezek már nem működnek. A vételi ellenállások megnőttek, hiszen annyi impulzus ér minket egy nap alatt, mint 1950-ben egy év alatt. 

Ha nem használjuk a megfelelő technológiát, akkor az értékesítés hasonlítani fog a szerencsejátékra, és a szlogen rád is vonatkozhat: “Önnek is bejöhet!”. A kérdés, hogy mennyire akarod a szerencsére bízni azt, hogy végül hány darab könyv kerül értékesítésre.

Minden technikai elem, minden egyes oldal a könyvedben hiába van, ha végül nem fogják megvenni az olvasóid. 

Tehát, ha úgy érezd, hogy nem vagy biztos a dolgodban, akkor megírjuk helyetted profin.

Ár: 150 000 Ft.

 

GDPR nyilatkozatok

Az adatvédelmi törvény alapján rendelkezned kell majd egy olyan adatvédelmi nyilatkozattal, ami megfelel a jogszabályoknak.

Részletek és ár

Az adatvédelem nem csak egy szükséges rossz. Biztonságot tud nyújtani az ügyfeleidnek és neked is. Fontos, hogy úgy legyen megírva, hogy minden jogszabályi követelménynek eleget tegyen.

Sokan csinálják azt, hogy egy másik weboldalról lemásolják és csak átírják az adatokat benne, de ez elég kockázatos, hiszen ez sosem lesz ténylegesen arra a weboldalra, tevékenységre, cégre és adatkezelésre szabva, amin használva van. 

Komoly büntetéseket kockáztatnak azzal, ha nincs rendbe téve ez a része a weboldalnak. 

Együttműködünk egy olyan profi szolgáltatóval, aki garancia arra, hogy minden egyes ügyfelünk adatkezelési szabályzata rendben legyen. 

Biztonság mindenek felett – mondják sokan, és ezzel egyet kell értenünk. A különböző adatkezelési nyilatkozatok fontosak, kezeld őket a helyükön.

Ár: 75 000 Ft.

 

Piackutatás

Általában az első lépés mindig a piackutatás. Tudnunk kell azt, hogy mi van a vevők, olvasók fejében. Ha ez kimarad, akkor lehet, hogy rengeteg pénzt kidobunk a kukába amiatt, hogy nem azt kommunikáljuk, ami a piac fejében van.

Részletek és ár

A piackutatás egy kényes témakör. Sokan szeretné(n)k megúszni, hiszen elmegy rá egy csomó pénz, és látványos eredményt még nem hoz, hiszen csak adataink lesznek. De valóban “csak” adatok ezek az adatok?

Tudni kell, hogy piackutatás semmi másról nem szól, csak arról, hogy ténylegesen megtudjuk azt, hogy a saját témánkban mi van a vevők fejében, és pontosan hogyan gondolkodnak róla. 

Csak egy gyors példa:

Készítünk egy felmérést, amiben megkérdezünk 350 nőt, hogy neki milyen blúz tetszik, hogy megtudjuk milyen blúzt kell gyártanunk.

A 350 nőből 280 azt mondja, hogy neki a kék színű, spagetti pántos blúz tetszik, 30 azt mondja, hogy neki a piros és rövidujjú, a maradék pedig különféle színekre szavaz.

A kérdésem az, hogy ilyenkor mi a megfelelő lépés részünkről? Lehet, hogy a mi fejünkben az van, hogy mi a rózsaszín ujjatlan blúzt kedveljük, azt szeretjük a legjobban. Emiatt piackutatás nélkül valószínűleg a saját fejünk után menve legyártunk több ezer rózsaszín ujjatlan blúzt. Utána jön a marketinges és értékesítő csapat, és megmondjuk nekik, hogy adják el! 

Itt jön a baj… Nem fogják tudni eladni, mert nincs rá piaci igény. Mi nagyon szeretjük, és tetszik nekünk, de azért valószínűleg annyira nem, hogy több ezer darabot megtartsunk magunknak. És hát nem is ez volt a cél vele. 

Ezért szükséges az, hogy szánjuk magunkat rá arra, hogy készítsünk felméréseket, készítsünk piackutatást. Azt kell kommunikálnunk és azt kell nyújtanunk, amire a piacnak igénye van.

Lehet, hogy az adott könyv témája már megvan, az is lehet, hogy kompletten készen van. Rendben. Piackutatni akkor is kell, hogy azzal a témával kapcsolatban mi van az emberek fejében, hiszen ezt kell majd nekik visszamondani a weboldalon, a hirdetésekben, stb. 

Ha nem így teszünk, akkor akár milliókat veszíthetünk, mire odáig eljutunk, hogy kezdhetjük előről és immár a piackutatással. 

Ne sétálj bele abba a hibába, hogy kihagyod a piackutatást.

Ár: 350 000 Ft. + a hirdetési költség, ha szükséges

 

Érkezési (web)oldal elkészítése

Az érkezési oldal azt jelenti, hogy egy olyan weblap, amin az információk egyetlen oldalon jelennek meg. Ez általában hosszabb, lefelé görgetve jelenik csak meg az információ.

Részletek és ár

Az érkezési oldal jelenleg trend. Ha körbenézel az interneten, akkor rengeteg termék vagy szolgáltatás ilyen weboldalon keresztül van értékesítve. Legyen ez akár egy rendezvény, mint pl. a KÖNYV 2019 konferencia, vagy akár egy termék vagy könyv is.

Az előnye az, hogy a leendő vásárlók nem fognak bolyongani a weboldal menüpontjai között, hanem tudatosan vannak végigvezetve azokon az információkon, ami ahhoz szükséges, hogy a végén vásároljanak. 

Ez már annyira elterjedt, hogy az interneten vásárlók hozzászoktak, és megkedvelték, hogy egy helyen, egy oldalon minden fontos információt megkapnak a megvásárolni kívánt termékről vagy szolgáltatásról, jelen esetben a könyvedről. 

Ha vettél már könyvet online, akkor jó eséllyel Te is egy ilyen érkezési oldalon voltál végigvezetve, aminek a hatására végén elővetted a bankkártyádat, vagy valamilyen más fizetési módot választva végül megvetted a kiszemelt könyvet.

Fontos, hogy úgy legyen összerakva, hogy a szövege és a képek is, amik rajta vannak tükrözzék a könyvedet, és ami még ennél is fontosabb, hogy kövessék azt a szisztémát, ahogy az emberi elme viselkedik vásárlási szituációban. 

Lehet bármilyen jó rendszer a könyved mögött, ha a weboldal szövege nem jól van összerakva, nem használja azokat a természeti törvényeket, amik szükségesek ahhoz, hogy a végén vásárló legyen a látogatóból, akkor ez olyan, mintha kinyitnád az ablakot és lapáttal szórnád ki az utcára a pénzt. Valószínűleg nem fogod szeretni.

 

Ár: 100 000 Ft.

 

Weboldal grafikai szerkesztése

Ez akkor szükséges, ha különleges igényed van arra, hogy milyen legyen a weboldalad, vagy nagyon egyedit szeretnél.

Részletek és ár

Előfordulhat, hogy valamiért nem felel meg számodra az általunk felkínált weboldal dizájn.

Lehet, hogy valami olyan különleges dolgot szeretnél, ami megköveteli azt, hogy egyedileg legyen megszerkesztve a grafika a teljes weboldalon. Természetesen ebben is tudunk segíteni. 

Ilyenkor a teljes színvilág, grafikai elemek és összhang is teljesen egyedi, és a Te igényeid alapján van összerakva.

 Ár: 110 000 – 250 000 Ft.

Megrendelési űrlap elkészítése, integrálása

Rengeteg plusz munkát okozna az, ha csak e-mailben vagy egy üzenetküldő szövegbeviteli mezőn keresztül lehetne rendelni a weboldaladon.

Részletek és ár

A megrendelési űrlap szerepe az, hogy összegyűjtse, rendszerezze és kezelje a megrendeléseidet. Fontos, hogy minden adat a helyén legyen, minden szükséges adatot be tudj kérni, hiszen a teljesítéshez és a számlázáshoz szükséged van rájuk.

Ha ezt mi csináljuk számodra, akkor valószínűleg része egy automatizálási folyamatnak, ami azt jelenti, hogy ha ebook-od van, akkor a (kártyás) fizetés után azonnal megkapja az olvasód a könyvet, a számlát, és természetesen ez rögzítve lesz a saját ügyfélnyilvántartó rendszeredben is.

A megrendelési form (űrlap) fontos része a weboldaladnak, ne vedd félvállról, használni kell, és ami talán fontosabb, hogy okosan kell használni. Úgy, hogy neked ne kelljen lehetőleg egy percet se foglalkoznod vele a későbbiekben.

 

Ár: 50 000 Ft

 

Bankkártyás fizetés megrendelése, integrációja

2019-ben ez már szinte alap elvárás, hogy egy weboldalnak tudnia kell bankkártyát elfogadnia.

Részletek és ár

Ha nem tudsz bankkártyát elfogadni, akkor azt kockáztatod, hogy az olvasód végső esetben akár el is veszítheted.

Nézzünk egy példát: Szörföl az interneten, vagy egy hirdetésre kattintva rátalál a weboldaladra, végigolvassa az érkezési oldalon található információkat, és úgy dönt, hogy tetszik neki a könyved, meg akarja venni! Végülis ez az, amit el akarunk érni, hogy legyen egy újabb vásárlód. Megrendeli a könyvet, és a fizetési módok között nem talál bankkártyás fizetési lehetőséget, csak átutalást és utánvétet. Ekkor úgy dönt, hogy rendben, majd holnap átutalja, most már nem akar belépni az e-bankba hiszen késő van. Aztán jön a másnap, sok lesz a dolga, kimegy a fejéből az egész. Harmadnap eszébe jut egy kicsit, de épp vezetés közben, és ráhagyja, hogy majd otthon. Aztán kap majd egy figyelmeztető levelet (jobb esetben, illetve akkor, ha mi csináljuk a rendszered), de azt gondolja, hogy igazából már mégsem annyira fontos neki ez a könyv, mert a problémájáról lekerült a figyelme. Ekkor sajnos elveszítettük, pedig nem sokon múlt, hogy vásárló legyen.

És most ugyanez a példa másképp: Szörföl az interneten, vagy egy hirdetésre kattintva rátalál a weboldaladra, végigolvassa az érkezési oldalon található információkat, és úgy dönt, hogy tetszik neki a könyved, meg akarja venni! Végülis, ez az, amit el akarunk érni, hogy legyen egy újabb vásárlód. Megrendeli a könyvet, a fizetési módok közül kiválasztja a bankkártyás fizetést, mert ez a legegyszerűbb és leggyorsabb lehetőség. Kifizeti kártyával, ha ebook-ot árulsz, akkor azonnal megkapja a számlát és a könyvet is, és nagyon elégedett a szolgáltatás gyorsaságával, el is kezdi olvasni a könyvet. Mivel mindent gyorsan és automatán tudtunk levezényelni, ezért továbbadja ezt a hírt a barátainak, akik közül még hárman szintén megvásárolják a könyvedet, akik közül egy ember szintén tovább ajánlja.

Nos? Melyik verzió tetszik jobban?

Mi levezényeljük a teljes bankkártya elfogadási folyamatot, szerződést, beállítást, weboldalba integrálást, tesztelést, élesítést, stb.

Ár: 55 000 Ft.

 

 

Automatikus számlázás beállítás, integrálás

“Ha a számlázásod automatizálod, rengeteg munkát spórolsz meg.” – régi kínai közmondás.

Részletek és ár

Nos, ez a fenti idézet valójában nem is annyira régi, és nem is feltétlenül kínai, de ettől függetlenül még nagyon igaz.

Nagyon sok munkád lesz akkor, ha egyesével kézzel számlázol azoknak az ügyfeleknek, akik megrendelik a könyvedet. És egy ügyfélnek van, hogy kétszer is kell, hiszen küldesz egy díjbekérőt, amit aztán átutalással rendez, akkor pedig el kell készíteni neki a számlát is. 

Ekkor egyrészt a szolgáltatás sebessége lassul le, másrészt pedig becsúszhat hiba is a kézi számlázás miatt, ami nem a legprofibb képet fogja rólad festeni az olvasóidnak. Persze napi 1 db. számlát kiállítani nem nagy teher, de mi lesz akkor, amikor 30 db rendelésed lesz egy nap? 

Számlázz Te is automatikusan! Az így felszabadult idődet töltsd inkább a családoddal vagy a hobbiddal. 

Hálás leszel, hogy ezt a lehetőséget nem hagytad ki az életedből és a vállalkozásodból.

Ár: 35 000 Ft.

 

Közösségi média oldalak felépítése és kezelése

Ha követő tábort építesz, akkor egy biztos, folyamatos passzív jövedelemre számíthatsz. 

Részletek és ár

A közösségi média erős PR, Marketing és Értékesítési eszköz tud lenni, de csak akkor, ha megfelelően van kezelve. Sajnos azzal nem nagyon lehet elérni semmit, ha rendszertelenül posztolgat az ember össze-vissza mindenfélét, ami épp eszébe jut. Persze minden kommunikáció jobb, mint a nem kommunikáció, de érdemes azért ebbe is tudatosságot vinni.

Mi felépítjük a teljes közösségi média jelenléted, ha olyan a könyved, amihez érdemes. Lehet, hogy lesznek olyan platformok, amikre például egy az egyben ugyanazt és ugyanakkor kell kommunikálni, de ez mindig nagyon egyéni.

A célközönségedtől és a könyvedtől függően megvizsgáljuk, hogy melyik helyen kell ott lenned és kommunikálnod, és ehhez építjük fel a stratégiát. Ha szükséges, akkor az utolsó fillérig megéri a ráfordított összeget, ha nem neked való, akkor pedig ezt az összeget inkább hirdetésre érdemes költeni. Ez mindenképpen ki fog derülni, ha együtt fogunk dolgozni.

Ár platformonként: kialakítás 50 000 Ft, havi menedzselés 35 000 – 55 000 Ft

 

Partnerajánlói (affiliate) rendszer

Egy olyan hatékony értékesítési és marketing rendszer, amit ha felépítünk, utána csak akkor kerül pénzedbe, ha már pénzt hozott.

Részletek és ár

Ez az egyik leghatékonyabb és legkiszámíthatóbb értékesítési eszközünk. Miért? Mert ha egy vásárlónknak megtetszik a könyvünk, akkor gyakorlatilag tovább tud minket ajánlani a saját ismerőseinek, barátainak, rokonainak, stb. Ha rajta keresztül érkezik egy megrendelés, akkor ő jogosult jutalékra utána, tehát boldog lesz ő is, és persze mi is.

Nekünk kizárólag akkor kell fizetnünk az eladások után, ha azok megtörténtek. Ezzel az eszközzel, ha ügyesen használjuk kiszámíthatóvá tudjuk tenni az eladásainkat, hiszen ha mondjuk 5 ezer Ft-ba kerül a könyvünk és adunk 500 Ft jutalékot annak, akin keresztül értékesítésre került, akkor pontosan tudjuk, hogy mennyi marad. Ez az egyetlen lehetőségünk, aminél mi határozzuk meg előre, hogy mennyibe kerül egy értékesítésünk, és ez az összeg nem fog változni.

Ha körbe nézel az internet világában észre fogod venni, hogy egyre több és több cég és online vállalkozás használja ki a partnerajánló rendszer előnyeit. Ne maradj ki belőle Te sem!

Ár: 75 000 Ft.

 

Egyedi fotózás profi fotóssal

Előfordulhat, hogy olyan a könyved, amihez szükséged van profi fotókra.

Részletek és ár

Megkérheted az egyik barátodat is, hogy a szuper kamerás telefonjával csináljon rólad pár képet, és aztán majd azt feltöltjük. Természetesen ez sokkal jobb, mint a semmilyen megoldás, és lehet, hogy a Te esetedben jó megoldás lesz.

De megtörténhet az is, hogy egy olyan imázsromboló hatást váltasz ki, ami akár több millió forint veszteséget is okozhat hosszútávon. Ehhez mindössze csak azt kell elképzelned, hogy mondjuk 2 év alatt csak naponta 1 könyvvel kevesebb adsz el emiatt. Ha 5 000 Ft a könyved ára, akkor ez pontosan 3,5 millió forint veszteség számodra, amit meg tudtál volna menteni egy profi fotózással, ami a könyved témájához, arculatához, kommunikációjához és stratégiájához illesztünk. Javaslom, hogy ne ess bele abba a nagy hibába, hogy ez megtörténik.

Ár: 75 000 – 100 000 Ft

 

Automata logisztika

Fizikai könyved van, amit el kell küldeni az olvasódnak? Akkor ezt a szolgáltatást neked találták ki!

Részletek és ár

Ha fizikai könyvet (is) árulsz, akkor meg kell oldani a logisztikát. Két verzió van. Vagy Te viszed el a postára/ adod le a futárszolgálatnak x időnként a könyveket, és küldöd el az ügyfeleknek, vagy pedig ezt rábízod egy automata rendszerre. 

Az első lehetőségnél sok időt és munkát kell belefektetned abba, hogy minden rendben menjen, és csúszhat bele hiba is sajnos, a másodiknál pedig megy minden automatikusan úgy, hogy akár egy perc időt is töltened kelljen vele.

Ez akkor így is van, ha napi 2 könyvet kell elküldeni és akkor is, ha napi 200 könyvet. Gondold át a különbséget.

Leszervezzük és beállítjuk azt, hogy a könyvedből a kinyomtatott készlet eljusson egy olyan szolgáltatóhoz, aki azzal foglalkozik, hogy a beérkezett rendeléseket feldolgozza és eljuttassa az olvasóidhoz a könyveid. Teljes összhangban az ügyfél nyilvántartási és megrendeléseket kezelő rendszereddel.

Ár: 35 000 Ft.

 

Marketing és értékesítési stratégia kidolgozása

Ha valamiről úgy beszélünk, hogy stratégia, akkor az általában nem egy opcionális dolog, hanem kulcsfontosságú szerepe játszik a sikerben.

Részletek és ár

A technikai oldal nagyon fontos és elengedhetetlen ahhoz, hogy jól működjön a könyved értékesítése. De az egész nem fogja azokat az eredményeket hozni, amiket elvárunk akkor, ha nincs mögötte felépítve egy olyan stratégia, amihez igazítjuk az automatizmusokat. 

Például szükség van arra, hogy azokat az érdeklődőket is megfogjuk, akik még nem vették meg a könyved, de kíváncsiak voltak rá. Legyen utánkövetés, és például lehetőleg legyen egy következő ajánlat, amit fel tudunk nekik kínálni. Fel kell építeni a kommunikációt hozzá és bizony a hirdetést is meg kell tervezni, hogy ne egy feneketlen kútba öntsük a pénzt. Sok lehetőség van, és ezt nem lehet sablonként használni, személyre kell szabni. Rád, a könyvedre és az ajánlataidra kell kialakítani.

A stratégia a lélek, a technika és az automatizmusok a test. Nem működik egyik a másik nélkül. Kell egy rendszer, kellenek eszközök hozzá és kizárólag ebből lehet eredmény.

Ár: 150 000 Ft.

Havi menedzselése: 50 000 Ft / hónap 

g

Hirdetések beállítása és kezelése

A hirdetések nagyon kényes téma. Ha jól van beállítva és optimalizálva, akkor egy olyan gépezet alapja, amibe ha bedobsz X-et, akkor kijön a végén X+Y.

Részletek és ár

Persze azért ez sajnos nem ennyire egyszerű. Nagyon nagyon könnyű belesétálni egy olyan csapdába, hogy akár a Google Ads, akár a Facebook hirdetési fiókját akár magunk kezdjük el állítgatni, hiszen “nagyon egyszerű” létrehozni egy hirdetést. A kérdés valóban nem az, hogy mennyire könnyű vagy egyszerű létrehozni egy hirdetést, hanem az, hogy az a hirdetés mennyire fogja hozni azokat az elvárásokat, amiket támasztunk iránta. 

Hogy vajon ha elköltünk hirdetésre 10 000 Ft-ot, akkor a profitunk a végén mennyi lesz belőle? 1 500 Ft vagy pedig 15 000 Ft. Nagyon nem mindegy. Ha az első, akkor sajnos egy feneketlen kútba dobáljuk a pénzünket, ha az utóbbi, akkor pedig a jó hír az, hogy csak rajtunk múlik, hogy mennyi pénzt szeretnénk keresni.

Természetesen minden hirdetésnek van egy életgörbéje, amit muszáj figyelni és folyamatosan monitorozni. Lehet, hogy az a hirdetés, ami ma sok profitot termel, jövő hónapban már teljes mínuszba fordul át.

A hirdetések menedzselése egy külön szakma, amit érdemes profikra bízni. A hirdetési fiókunk a legjobb barátunk is lehet, de könnyen átfordulhat a legádázabb ellenségünkké is.

A hirdetési fiók menedzselésének ára: 50 000 Ft havonta

 

 

Pin It on Pinterest